Sizzixvarázslat blog

Ajtódísz vagy falidísz …

Ebben a videóban és blogbejegyzésben egy falidísz elkészítését ismerheted meg.

A falidísz érdekessége, hogy akár évszakról-évszakra változtathatod a tartalmát. Hiszen tulajdonképpen zsebként funkcionál, a tartalmát és a feliratot pedig bármikor lecserélheted és jövőre akár újra elő is veheted

Most egy üde, tavaszi színekben pompázó, virágkosarat varázsoltam belőle a Sizzix kések segítségével. Lássunk is hozzá!

Nézd meg az alábbi videót, amelyben lépésről-lépésre nyomonkövetheted az összeállítás lépéseit.

Mire lesz szükséged?

A videóban látható Sizzix vágókéseket, alapanyagokat és eszközöket megvásárolhatod a Kroki Hobby webáruházban, a linkekre kattintva.

A „kosár” összeállítása

A falidísz lényege tehát, hogy a karikára filcből alakíts ki egy zsebet így később változtathatod a tartalmát.

 1. Húzz a ragasztópisztollyal a filc hosszanti széle mentén egy ragasztócsíkot majd hajtsd vissza a filc felső részét 3 cm szélességben.
 2. A visszahajtott széltől 1 cm-re ismét húzz egy ragasztócsíkot és ragaszd rá a pékzsineget, vágd le a kilógó végeket. Ez lesz a kosár felső széle.
 3. Fektesd rá a filc hátoldalának felső részére a hosszabb oldal mentén a karikát és rajzold körbe 3 cm ráhagyással, majd rajzold be a felezővonalat és fektesd az alsó részre a karikát, a felezővonalhoz illeszve. Rajzold ismét körbe, ezúttal ráhagyás nélkül.
 4. Vágd ki a berajzolt vonalak mentén, így egy homokóra alakot fogsz kapni.
 5. Ragaszd rá ragasztópisztollyal a karikát a homokóra felső részére. Cakkozd be a ráhagyást, ragasztózd be a füleket és szorosan ragaszd rá a karikára a filcet.
 6. Ha mindezzel végeztél, ragaszd rá a homokóra alsó részét is a karikára. Kész a zseb, amelybe később a díszítést teheted és cserélheted.
 7. Végül, köss egy félbehajtott, kb. 60 centis pékzsineget a karika tetejére, így felakasztva használhatod ajtódíszként, falidíszként.

A virágok elkészítése

 1. Vágd ki a rózsaszínű filcből és a rózsaszínű kartonokból a Rustic Bouqet Bigz vágókéssel a virágokat. A zöld filcből pedig a levelet.
 2. Vágd ki a Sweet Lotus Bigz vágókéssel a narancssárga filcből és sárga és narancssárga alapkartonokból a virágszirmokat.
 3. Vágd ki a Dhalia Bigz vágókéssel a korallpiros kartonból a virág formákat.
 4. A Natural leaves Thinlits vágókésekkel vágd ki a pasztellzöld és világoszöld alapkartonokból a leveleket és ágakat.
 5. Minden virágszirmon végezd el a következő lépéseket: egy dekorgumi vagy bármilyen rugalmas alapon egy csontkés segítségével sugárirányban alakíts ki hajtásvonalakat a virágokon, majd hajtsd meg őket. Ezután pedig pöndörítsd meg a virágok szirmainak végét.
 6. Állítsd össze a három virágot a szirmokból: rétegezd egymásra és ragasztópisztoly segítségével ragaszd egymásra a szirmokat. Alulra kerüljenek a nagyobbak és a kisebbek egyre feljebb, vegyesen kartonok és filc szirmok. Végül borzold fel a szirmokat és így tömött, látványos virágokat fogsz kapni.
 7. Ragassz a virágok közepére félköveket vagy félgyöngyöket.

Összeállítás

Ahhoz, hogy fel tudd építeni a cserélhető belsőt, szükséged lesz egy betétre, amit elhelyezhetsz a zsebben.

 1. Egy fehér kartonra fektetve rajzold körbe a karikát, hogy egy félkörívet kapj. Próbáld bele a karikába, majd vedd ki azt. Erre, a kivágott félkörívre ragassz rá két másikat is, amit vágj ki a zöld kartonból. Erre a felső félkörre fogod majd a virágokat ráragasztani.
 2. Rendezd el, majd ragaszd rá a felső kis félköríves kartonra a virágokat.
 3. Ezt követően vegyesen a filc és a karton leveleket használva, ragaszd rá a virágok mögötti részre a leveleket
 4. Gémkapcsot használva rögzíthetsz a „kosár” felső részére egy feliratot, amit bármikor lecserélhetsz.

Ha kedvet kaptál, készítsd el te is a fenti lépéseket követve a tavaszi ajtódíszt! Ha pedig lejárt az évszak vagy az ünnep, amire készült ez a falidísz, egyszerűen cseréld le a zseb tartalmát vagy a feliratot.

Örömteli alkotást kívánok!
Budaházi Brigitta

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük