Sizzixvarázslat blog

Sizzix Bigz – Cloudy Days

Íme egy látványos képeslap, mellyel bárkit, bármilyen alkalomra meglephetsz, az elkészítése pedig egyszerű, akár egy gyermek is megbirkózhat vele. Vegyél le valakit a lábáról és készítsd el te is!

Az alábbi videóban lépésről-lépésre nyomonkövetheted, hogyan készült a Szeretetfelhős képeslap. Lépésről-lépésre bemutatjuk, hogyan állíthatod össze Sizzix vágókések és kartonok segítségével ezt a kedves képeslapot. A videó érdekessége, hogy a képeslap B változatát is bemutatja egy másik vágókéssel. Benne extra tippként: hogyan készíts felhőmintás hátteret saját kezűleg?


Először lássuk, mire lesz szükséged?
A videóban látható Sizzix vágókéseket,
alapanyagokat és eszközöket megvásárolhatod a
Kroki Hobby webáruházban, a linkekre kattintva.

Az első változat és a második változat elkészítése csak néhány dologban különbözik,
egyébként mindkét képeslap elkészítése azonos és ahogy fent is írtam, valóban egyszerű.
A dizájn azonos, a legfontosabb két különbség a felhasznált vágókések és a
háttér kialakításában mutatkozik meg.

Első változat | Sizzix Bigz vágósablon – Cloudy Days 661380

Szeretetfelhős képeslap Sizzix Bigz vágósablon – Cloudy Days 66138 vágókés felhasználásával

Az elkészítés lépései:

 1. Döntsd el, milyen méretű képeslapot fogsz készíteni és vágd ki, majd hajts félbe ehhez egy műszaki rajzlapból kivágott téglalapot. (A példában 17×25 cm méretű papírt hajtottam félbe. Így a képeslap végső mérete, 12,5×17 cm.)
 2. Vágj ki a világosabb kék kartonból a kártya végső méreténél 0,5-0,5 cm-rel kisebb méretű téglalapot. (12×16,5 cm) Ez lesz a második réteg.
 3. Vágj ki a sötétebb kék kartonból is az előzőnél 0,5-0,5 cm-rel kisebb méretű téglalapot. (11,5×16 cm), Ez lesz a harmadik réteg.
 4. Ragaszd fel a rétegeket kétoldalas ragasztó segítségével a kártyára.
 5. Vágd ki a kis felhőt és a szíveket a rózsaszínű és pink kartonokból Sizzix vágógép és a Cloudy Days Bigz vágókés segítségével.
 6. Vágj ki több kicsi és egy nagy felhőt fehér műszaki rajzlapból.
 7. Vágj ki egy felhőmintás scrapbookpapírból az előzőnél 0,5-0,5 cm-rel kisebb méretű téglalapot (11×15,5 cm). Ez lesz a negyedik réteg, a felhők háttere.
 8. Próbáld rá a rózsaszínű felhőt a felhős papír közepére és jelölj be 1,5 cm távolságra négy függőleges vonalat, amely majd a varrás vonala lesz.
 9. Egy egérpadon vagy dekorgumira fektetve, 0,5 cm-enként lyukaszd végig a négy függőleges vonalat, majd pedig a fehér vagy ezüst hímzőfonállal egyszerű öltésekkel varrd végig a papírt a vonalak mentén.
 10. Ragaszd fel ezt a varrott réteget 3D ragasztóőárnákkal a képeslapra.
 11. Ragaszd fel a fehér felhőket kétoldalas ragasztóval és 3D ragasztópárnákkal a képeslap felső részére.
 12. Ragaszd fel a szíveket a varrott vonalak mentén elszórva, 3D ragasztópárnákkal.
 13. Rajzold meg a felhő arcocskáját vágj ki lyukasztóval két orcát is és ragaszd fel 3D ragasztópárnákkal a felhőt úgy, hogy az fedje a varrott vonalak felső részét.
 14. Írd meg az üdvözlőszöveget, vágd ki, majd azt is ragaszd fel a képeslapra.

Második változat | Sizzix Thinlits vágósablon – Birthday girl 662591

Szeretetfelhős képeslap Sizzix Thinlits vágósablon – Birthday girl 662591 vágókés felhasználásával

Az elkészítés lépései

A második változatnál az elkészítés lépései megegyeznek a fent felsorolt lépésekkel. Csupán az 5., 6., 7., és a 13. lépésben különböznek, valamint abban, hogy ezúttal, mivel kisebb méretű vágókést használtam, a képeslap végső mérete 15×15 cm.

 • Ha tehát nem a fenti, hanem a Birthday girl 662591 Sizzix Thinlits vágósablon áll rendelkezésedre, kövesd a fenti lépéseket egészen az 5 és 6. lépésig. Majd vágd ki a felhőket a Birthday girl vágósablon segítségével.
 • Folytasd a képeslap készítését a 7. lépésig. Majd vágj ki egy, a képeslap végső méreténél 1,5-1,5 cm kisebb négyzetet a műszaki rajzlapból.
 • A videóban látható módon, tintázóeszköz és világoskék tintapárna segítségével a fehér felhők felhasználásával készítsd el a felhős hátteret.
 • Folytasd a képeslap összeállítását a 13. lépésig, majd állítsd össze a rózsaszínű felhőt.
 • Fejezd be a képeslap elkészítését a 14. lépésig követve a fenti leírást.
Ha kedvet kaptál valamelyik kártya elkészítéséhez, láss neki és lepd meg valamelyik szerettedet egy közelgő fontos napon. Ugye, hogy nem is lesz nehéz?

Örömteli alkotást kívánok!
Budaházi Brigitta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük